Studie: 89% Orolig vad som händer med deras krypto efter att de dör

Millennials och Zoomers är de minst troliga kryptoinvesterarna som har en plan för sina digitala tillgångar om de dör oväntat.

De flesta yngre kryptoinnehavare har inte någon form av plan att lämna ned sina digitala tillgångar när de dör

Enligt en undersökning som genomfördes bland 1150 deltagare mellan oktober 2019 och juni 2020 av Cremation Institute, är majoriteten av kryptoinnehavarna oroliga för att vidarebefordra sina tillgångar efter att de dör, men en stor andel misslyckas med att använda testamente, förtroende eller korrekt instruktioner för mottagarna. Denna brist på förberedelser beror enligt institutet på brist på fastighetstjänster med fokus på kryptotillgångar och brist på regeringsregler.

Studien registrerade 89% av investerarna och sa att de oroade sig på någon nivå om deras kryptotillgångar skulle överföras till deras familj eller vänner efter deras död, utan att de svarande sa att de inte var „alls inte“ berörda.

Men yngre generationer – de mellan 18-40 år – har mer än troligt ingen slags plan för sina digitala tillgångar när de går vidare. Endast 65% av Millennials och 41% av Zoomers sa att de hade lämnat någon form av instruktioner för sina digitala tillgångar. Äldre generationer – 86% av de från Generation X och 94% av Baby Boomers – rapporterade att de hade en plan att vidarebefordra sina kryptoinnehav.

För dem som rapporterade att de hade en plan sa majoriteten – 65% – att de lämnade instruktioner för sina tillgångar runt hemmet där förmodligen en förmånstagare lätt kunde hitta dem. Endast 2% använde „säkra“ lösningar som säkerhetsfack och 32% rapporterade att använda USB-pinnar eller datorer för att lagra instruktioner.

Studien fann att kryptoinnehavare var fyra gånger mindre benägna att använda testament för arv – 7%, jämfört med 32% av icke-kryptoinvesterare – ett resultat som institutet kallade „ganska alarmerande.“

Förlorade digitala tillgångar

Enligt Cremation Institute’s Adam Binstock genomfördes studien efter att „ha hört om skräckhistorierna för människor som dör med sina tillgångar.“

Cryptocurrency-försäkringsbolaget Coincover uppskattar att nästan 4 miljoner Bitcoin ( BTC ) – mer än 37 miljarder dollar – effektivt är ur omlopp efter att åtkomsten förlorades.

En av de mest kända händelserna av ett stort antal digitala tillgångar som försvann efter döden är från Gerry Cotten, grundaren av QuadrigaCX. När han dog i Indien 2018, utan att någonsin överlämna nycklarna till 145 miljoner dollar i tecken, misstänkte många att han hade förfalskat sin egen död . Emellertid har Ontario Securities Commission sedan kommit ut och sagt att utbytet faktiskt var ett Ponzi-system som skapades av Cotton.

Ett annat fall under 2017 involverade en man som samlade en stor mängd Bitcoin på Coinbase, men dog utan att lämna bakom instruktioner för sin familj om hur man får åtkomst till dem. Familjen kunde visa bevis på hans död och deras förhållande till plattformen för att få tillgång till medlen. Hade Bitcoin inte hållits i ett USA-baserat utbyte eller hade de inte varit amerikanska medborgare själva, kunde processen lätt ha varit mer komplicerad.

Vissa företag har lanserat tjänster för att hantera dessa problem. Inheriti, en digital tillgångsarvstjänst från plattformen Safe Haven, är nu i beta och kommer snart att lanseras. Cremation Institute-rapporten säger att McLeod advokat Matthew Burgoyne tror att det kommer att öka antalet AI-baserade tjänster från tredje part som hanterar privata nycklar vid dödsfall.